Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Dzięki niemu dzieci mają energię do nauki, lepiej koncentrują się podczas lekcji i mają siłę do zabawy. To najlepszy start w nowy dzień!
19. listopada wszystkie dzieci i młodzież przyniosły do szkoły to, co jest niezbędne, aby przygotować „zdrowe śniadanie”, tzn. świeże warzywa i owoce, masło, sery, ciemne pieczywo, makaron ryżowy, jogurt, itp. Pamiętając o higienie i bezpieczeństwie, uczniowie każdej klasy, pod kontrolą swoich wychowawców, przygotowali drugie śniadanie. Były to: zdrowe, kolorowe i apetyczne kanapki oraz owocowe jeże i szaszłyki, sałatki owocowe, sałatki makaronowe i musy owocowe. Uczniowie klas drugiej i trzeciej przygotowali swoje tegoroczne śniadanie w formie „szwedzkiego bufetu”.
Wszystkie dzieci dzięki przeprowadzonym warsztatom kulinarnym miały możliwość praktycznego zastosowania poznanych zasad zdrowego odżywiania.